Bli fadder!

Vi har mange barn som venter på 'en hånd å holde i'.

Her ser du noen av barna – klikk på menypunktet 'Bli fadder', så får du frem informasjon om flere barn.

Irakoze King
Rwanda (7 år)
Mer info..
 
Paul Abhishek
India (6 år)
Mer info..
 
Olivier Niyodusenga
Rwanda (10 år)
Mer info..
 

Nødhjelpsaksjon for Kongo - Nødrop om hjelp !
Av Kjell Bugge Halvorsen  Torsdag 6. desember 2012  Tilbake til Nyheter

 
Igjen gråter Kongo og mange lider i den store flyktningekatastrofen som utspiller seg der.

M
er enn 500.000 mennesker er blitt drevet bort fra sine hjem i Østre delen av Kongo. Dette er en av de største humanitære katastrofene i verden, men den har nesten blitt glemt. De siste ukene har situasjonen blitt ytterligere forverret og nå begynner rapportene å komme ut i vestlige medier. Opprørsgruppen M23 har nylig inntatt Goma og nå har de satt kursen mot byen Bukavu. I følge FN har 100.000 mennesker blitt drevet på flukt den siste tiden. Trosgnisten Misjon har ca. 100 menigheter og kirker i området. Folk flykter for sine liv. De forlater det lille de har og søker tilflukt i leire. De mangler mat, klær og medisiner. FN står maktesløse og er ikke i stand til å stoppe krigen og denne store humanitære katastrofen.

Noen av våre pastorer har blitt skutt av opprørere i sommer, familier i våre menigheter er blitt kidnappet og ført bort. Vi kan ikke glemme disse menneskene, de er en del av vår store familie ...

I løpet av høsten har vi sendt ut hjelp til disse lidende menneskene. Med de begrensede ressursene vi har, har vi forsøkt å tørke tårene på gråtende barn. Nå nærmer julen seg og de trenger mer hjelp. Vi må hjelpe flere. Jesus sa at hva du gjør mot de minste, gjør du mot meg.

Trosgnisten deler ut hjelp gjennom sosialarbeidere i våre menigheter. Vi lager egne hjelpepakker som inneholder klær, næringsrik mat, tepper, noen ganger et regntrekk til enkle hytter. Vi prøver også å hjelpe barna med noen bøker.
Disse to gråtende og fortvilte barna møtte jeg da jeg var på nødhjelpsoppdrag til Goma i 2008. Vi delte ut hjelp i distriktene og i en av de store flyktningeleirene. Inntrykket fra traumatiske barn og familier står fortsatt klart foran meg.  Nå gråter de og Kongo igjen…..   Vi gråter med dem, men vil også hjelpe.

Vi trenger derfor din hjelp og støtte mer enn noensinne - til de mange som lider !

 

    På forhånd, mange takk for din gave !