Bli fadder!

Vi har mange barn som venter på 'en hånd å holde i'.

Her ser du noen av barna – klikk på menypunktet 'Bli fadder', så får du frem informasjon om flere barn.

Irakoze King
Rwanda (7 år)
Mer info..
 
Paul Abhishek
India (6 år)
Mer info..
 
Olivier Niyodusenga
Rwanda (10 år)
Mer info..
 

Rehabiliteringssenter for voldsutsatte kvinner i Kongo
Av Kjell Bugge Halvorsen  Søndag 8. november 2015  Tilbake til Nyheter

 I Kongo pågår fortsatt en verdens verste kriser. Hundretusener av mennesker er til enhver tid på flukt. Mangel på rent vann og sanitærløsninger truer liv og helse. Barn rekrutteres av ulike grupperinger som barnesoldater. De isoleres fra samfunn og familie, og mister framtiden sin. Seksualisert vold, massevoldtekter og seksuelt slaveri brukes bevisst som våpen for å ydmyke, skremme og kontrollere motparten. For å hjelpe disse sårbare menneskene vil Trosgnisten bygge et «Rehabiliteringssenter». Her vil vi gi menneskelig og åndelig veiledning, men også betale for legebesøk og medisinsk hjelp. 

Trosgnisten driver et stort arbeid i Kongo gjennom våre 200 søsterkirker. Vi besøker landet regelmessig med møtekampanjer og oppfølging av hjelpeprosjekter. En gang besøkte vi sykehuset i Goma. Her hjelper de kvinner som har blitt voldtatt, stukket med pinner og utsatt for alvorlige overgrep. Vi gikk fra avdeling til avdeling. Vår lokale pastor hadde organisert besøket. Da vi spurte kvinnene "Habari" Hvordan har du det ?, svarte de høflig i henhold til afrikansk kultur, men med sorg i stemmen: "Musori sana"!  Det er bra.
 
Tenk om du eller jeg hadde blitt født i Øst-Kongo, kanskje i en landsby 4-5 mil fra Goma eller Bukavu. Mest sannsynlig kunne vi da fortalt om hvordan vi hadde flyktet fra våre hjem 3-4 ganger, bodd i flyktningeleire, kun med de klærne vi hadde på oss. Våre koner og døtre hadde sannsynligvis vært utsatt for alvorlige overgrep, og en av våre sønner hadde trolig blitt kidnappet og fanget som barnesoldat. Det er vanskelig å holde tårene tilbake ved å tenke på dette. For å hjelpe disse sårbare menneskene vil Trosgnisten bygge et «Rehabiliteringssenter». Her vil vi gi menneskelig og åndelig veiledning, men også betale for legebesøk og medisinsk hjelp. Mange har allerede gitt hele bursdagsgaven til prosjektet, men det gjenstår enda mye. Vi trenger flere hundre tusen for å ferdigstille senteret og ber deg om hjelp. Kanskje du også vil gi din bursdagsgave til senteret eller ta initiativ til en ekstra innsamling i menigheten ?
 
Vi er privilegerte som kan leve i Norge. Tenk tanken: «Det kunne ha vært deg," og meg, våre familier. 
Jesus sa: "Det dere gjør mot en av mine minste, gjør dere for Jesus selv."  

              Vil du være med å gi en gave til dette rehabiliteringssenteret for kvinner i Kongo ?