Bli fadder!

Vi har mange barn som venter på 'en hånd å holde i'.

Her ser du noen av barna – klikk på menypunktet 'Bli fadder', så får du frem informasjon om flere barn.

Irakoze King
Rwanda (7 år)
Mer info..
 
Paul Abhishek
India (6 år)
Mer info..
 
Olivier Niyodusenga
Rwanda (10 år)
Mer info..
 

Misjonsreise til India
Av Kjell Bugge Halvorsen  Søndag 5. oktober 2003  Tilbake til Nyheter

Rapport fra teamtur til India oktober 2003 De som var med: Hege Skavern fra Elverum, Anne S. Halvorsen, Wenche og Per Svein Mikkelsen fra TG styret i Norge.

Formålet med turen var å avholde et seminar for sosialarbeiderne og ledere og besøke de ulike prosjektene som støttes av Trosgnisten.

Vi fikk besøke barnehjemmene for både gutter og piker. Vi besøkte også det nye senteret som er åpnet for fjellstammene. Det gjorde enorm inntrykk på oss. Tidligere bodde disse barna i ytterste kummerlige kår, mens nå sover de i oppredde senger på sovesal. Barna hadde fine skoleuniformer og reiser til skolen hver dag i uken med skolebuss som stopper rett utenfor senteret. Her bor barna, både gutter og jenter, på internat og reiser hjem i langhelger og ferier.

Besøket i spedalskleiren gjorde også inntrykk. Det er godt å se at disse utstøtte vansirede menneskene nå har fått det godt i sine nye hus. Leiren ligger helt ute av byen, avsides ved foten av et fjell. De smiler og ler og er så takknemlig for at de slipper å bo i slummen, utstøtt av samfunnet. I leiren har de ulike aktiviteter som gir dem litt inntekt men mest av alt er deres takknemlighet rettet til alle de trofaste støttepartnerne som underholder dem fast hver måned. Nå slipper de å sitte gatelangs å tigge til sitt livsopphold og sett ned på. Tusen takk til alle dere som støtter en familie her.

Vi hadde også et seminar for alle sosialarbeidere og ledere. Hege Skavern underviste i helsestell av syke barn og viktigheten av god hygiene. Det er viktig med gode arbeidsrutiner og Wenche Mikkelsen snakket om hvor viktig det er å få rapporter fra barna og nye bilder hvert år. Fadderne blir veldig skuffet dersom rapport og bilde uteblir.

Helt til slutt stoppet vi i Chinnai (Madras) og besøkte barnehjemmet for piker der. Det ble kjempeartig. Det var lørdag og vi savnet kanskje litt familiene våre, men her ble vi tatt imot med åpne armer og innlemmet i ”familien” som det mest naturligste. Vi fikk deilig mat servert hjemme hos matmor og etterpå tilbrakte vi kvelden med jentene mens vi sang og danset til en video de så på. Ekteparet Raama Morthy med sine 3 døtre og svigersønn har virkelig klart å gjøre hjemmet til et koselig hjem for 20 unge piker i alderen 5 til 16 år. Ja, noen av dem ville ikke en gang hjem i ferien men foretrekker å bo på hjemmet. Mange kommer fra vanskelige hjem med fedre som ikke vil vite av dem fordi en jente ikke er oppskattet i India. Det følger bare utgifter med henne til medgift når hun skal gifte seg. Derfor blir mange jentefostre fjernet og mange dør like etter fødselen av ”ulike” årsaker. Men her på hjemmet hadde de fått sitt eget fristed i koselige omgivelser omgitt av mennesker som er glad i dem.

Det ble 10 hektiske dager hvor vi fikk oppleve mye av Trosgnistens arbeid i India. Vi så at det var de aller fattigste som fikk hjelp og at hjelpen kommer fram. Overalt hadde vi med våre navnelister på barna som får underhold fra Norge og Sverige. Vi hadde opprop og tok nye bilder av samtlige. Det var veldig få som ikke var tilstede og vi har i ettertid fått tilsendt nye bilder på dem. Overalt fikk vi med hilsen tilbake til fadder og underholder. Uten deres bidrag ville framtiden sett helt annerledes ut for disse smilende barna som nå tok farvel med oss. Hjelpen kommer fram og det nytter.